Sure Hotel Savoy

ett axplock av nuvarande och kommande utbud på karlstads många scener.

WERMLAND OPERA

Komisk opera av Benjamin Britten.
I en svensk småstad samlas delar av kommunfullmäktigen i den kvinnliga ordförandens vardagsrum för att nominera och välja årets Lucia. Man söker en moralisk flicka som förebild för stadens ungdomar. Dessvärre visar sig alla nominerade ha ”lik i garderoben” och församlingen står plötsligt utan valmöjligheter. Alla blir förfärade över ungdomens förfall och läget verkar olösbart. Då släpps en bomb. En av mötesdeltagarna föreslår att man ska välja en pojke till Lucia istället. Då finns det nämligen en oantastlig kandidat; Albert Herring. Sagt och gjort. Vad de inte vet är att detta val kommer vända hela byn upp-och-ner. Ingenting kommer någonsin att bli sig likt igen!
Spelperiod: 26/10 - 29/11
Scen: Wermland Opera
Läs mer här!

SÖDERKÅKAR

”Karlar, dä ä mitt liv dä se” Monica Zetterlunds klassiska replik känner väl de flesta igen, vare sig man har sett TV-serien Söderkåkar eller inte.Nu sätter Värmlandsteatern upp det klassiska folklustspelet och vi flyttar från Söders höjder och förlägger handlingen till kvarteret Almen och Karlstad. Där kommer berättelsen om de båda bröderna Johan och Erik som ärvt sin gård och bor grannar att återuppstå. Hela pjäsen kommer att spelas utomhus i just fina kvarteret Almen. Handlingen utspelar sig i en tid där folkhemmet började bli ett begrepp. Gideon Wahlberg skrev den på trettiotalet, när hemmafrun var självklar, mannen var den som försörjde familjen, en arbetare var hederlig, hel och ren var ett begrepp och kvinnan i familjen var den som såg till att alla fick mat.  En epok som kallats den gamla goda tiden.

Spelperiod: 9 - 29 juni
Scen: Kvarteret Almen
Läs mer här!

SCALATEATERN

Scalateatern är Karlstads scen för talteater och musikaler.  Scalateatern har en egen biljettbokning som förutom att sälja biljetter till de egna arrangemangen även säljer till evenemang i övriga Sverige. Scalateatern är också en utmärkt lokal för konferenser.
Evenemangen på Scalateatern är många och under säsongen, som varar från cirka september till maj, gästas scenen av 4-5 arrangemang varje vecka. Håll uktik på Scalateaterns hemsida här!

Hotellpaket

För närvarande finns inga erbjudanden.
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2019 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.