Kultur i Karlstad.

OBS! För närvarande är flera av museerna i Karlstad stängda. Vi återkommer med information så fort som förutsättningarna ändras. För aktuell information om vilka enheter som håller öppet, besök visitkarlstad.se.
I Karlstad är det tätt mellan kulturupplevelserna. På våra många museer kan du lära mer om allt från hur Värmland bildades, träffa våra berömda skalder och konstnärer och få en inblick i hur vardagen såg ut under kalla krigets dagar. Bland annat. Och så är chansen stor att du träffar bygdens store son Lars Lerin när du gästar dennes eget konstmuseum!

Värmlands Museum

Värmlands museum håller stängt sommaren 2020.
För ytterligare information, klicka här!

Sandgrund Lars Lerin

Sandgrund är Lars Lerins permanenta konsthall, belägen i Karlstad i den ombyggda restaurangen Sandgrund. Här kan du se Lars Lerins utställning året om, och även besöka gästutställningsrummet där museet har utställningar av speciellt inbjudna konstnärer inom olika former. Årets utställning består bland annat av ett 40-tal tidigare inte utställda målningar från Lofoten, i den permanenta utställningen.
Manoel Marques Lerin är verksam som intendent på Sandgrund Lars Lerin konsthall. Han har gett ut ett flertal böcker, bland annat fotografiboken Barn i Moçambique, liksom publikationer tillsammans med Lars Lerin.
2019 visades den andra säsongen av den populära TV-serien Lars Lerins lärlingar i SVT.
Läs mer om Sandgrund Lars Lerin här!

Brigadmuseum och Alsters Herrgård

Brigadmuseum är ett militärt upplevelsemuseum för alla! Utställningen handlar om kalla kriget, alltså tiden 1945-1991. Här är montrarna få och det mesta får man röra vid och utforska med alla sina sinnen. Det populära cafeet lockar med hembakat och nybryggt.
Läs mer om Brigadmuseum här!

Strax utanför Karlstad i samhället Alster ligger Gustaf Frödings födelsegård, Alsters herrgård. Alsters herrgård består av ett herrgårdscafé som serverar lunch och hembakat samt ett flertal andra verksamheter som konstgalleri, herrgårdsbutik, hantverksbutik och utställning om Gustaf Fröding.
Läs mer om Alsters herrgård här!

Hotellpaket

För närvarande finns inga erbjudanden.
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2020 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.